במפגש הראשון במסלול תיחשפו למפת הדרכים הייחודית ל- Clinical Expert, המתארת תהליך אימוני רציף שמשלב בתוכו גם טכניקות NLP וגם התערבויות קליניות במידת הצורך. היתרון הגדול כאן הוא שיש כבר מתחילת המסלול את ההבניה המסודרת על פיה עובד מאמן NLP בקליניקה.
במפגש הראשון במסלול תיחשפו למפת הדרכים הייחודית ל- Clinical Expert, המתארת תהליך אימוני רציף שמשלב בתוכו גם טכניקות NLP וגם התערבויות קליניות במידת הצורך. היתרון הגדול כאן הוא שיש כבר מתחילת המסלול את ההבניה המסודרת על פיה עובד מאמן NLP בקליניקה.
מה עושים בשני חלקי העבודה הראשונים של תהליך האימון, בין אם המתאמן מגיע על מנת לפתור בעיה נקודתית (כמו למשל מציאת זוגיות או החלפת קריירה) ובין אם הוא פשוט מרגיש תקוע, ולא יודע איך להתקדם עם חייו. בשיעור הזה תקבלו אל סל הכלים שאתם כבר מכירים מה- NLP דרכים נוספות להגדיר אאוטקאם ולהתקדם עם המתאמן אל עבר השגת המטרות שלו.
הרבה פעמים, לאחר שאנחנו מגדירים אאוטקאם והמתאמן שלנו הולך הביתה, הוא חוזר אלינו לאחר שבוע כשהוא לא זז, לא התקדם, ולא פעל אל עבר השגת המטרות שלו, למרות שהוא יודע בדיוק מה הוא אמור לעשות. השיעור הזה מוקדש למקטע בקליניקה בו צפים החסמים שמונעים מהמתאמן להתקדם אל עבר המטרות שלו.
נכון שמאמן טוב מקבל הפניות רבות מפה לאוזן, ועדיין, ישנן תקופות שבהן צריך "להניע את הגלגל" הזה בעצמנו. כדי לא "לשרוף" שעות וכסף על שיווק שלא עושה כלום מלבד צבירת לייקים מהדודה ותגובות "איזו אלופה את!" מהחברים שלמדו איתנו פרקטישינר, ישנן פעולות מסוימות ורלוונטיות יותר, שמיקוד בהן, ויישום חוק ה- 80/20, יאפשר לכם להמשיך להשקיע את מירב הזמן והמרץ שלכם על המתאמנים שלכם, ולא על שיווק, ועדיין לקבל תוצאות מעולות ביחס לשאר המאמנים.
הערכים שלמדתם בקורס המאסטר נוגעים בהיררכיה ביניהם, בכיווני המוטיבציה שלהם ובקריטריונים להגשמתם. עבודת הערכים באימון עוסקת בפער המתסכל שקיים פעמים רבות בין הערכים של המתאמן שלנו לבין מה שמתרחש אצלו במציאות, ומה עליו לעשות עם הפער המדובר בין המצוי לרצוי.
איך מנהלים מפגש אימוני?
למה צריך לשים לב, אילו מיומנויות על המאמן להפעיל? כיצד סוגרים מפגש? מה קורה בין המפגשים?
על כל אלו נלמד בשיעור חשוב זה.
אחת מהנקודות שמעלות את החשש הכי גבוה בקרב מאסטרים ב- NLP היא שיגיע אליהם לקליניקה אדם שסובל מחרדות. למרות שכבר בפרקטישינר לומדים על כלים לעבודה עם חרדות, מנחי NLP רבים לא מבינים את הקשר הלכה למעשה וחוששים מאוד להיתקע. בשיעור הזה נעשה סדר, אחת ולתמיד, סביב העבודה עם חרדות.
רוב החיים מלמדים את המתאמנים שלנו להתמקד בשיפור החולשות שלהם, לשים דגש על מה שלא הולך כדי להשתפר ו"להדביק" איזשהו פער דמיוני בינם לבין אנשים אחרים. הרעיון בגישת החוזקות הוא להעצים דווקא את מה שהמתאמנים שלנו כן טובים בו באופן טבעי, מתוך מקום של מוטיבציה להתקדמות, ויצירת חיים שסובבים סביב מה שמצליח להם ומאפשר להם להצטיין.
טראומה היא לא בדיוק חרדה ולא בדיוק פוביה, ודורשת התייחסות מיוחדת משל עצמה ועבודה ברגישות המתאימה. במפגש הזה תקבלו את הדגשים המיוחדים (וטכניקה מתקדמת המבוססת על שיבוש אסטרטגיה) שפותחו במיוחד עבור התמודדות עם PTSD.
מערכות היחסים של המתאמן שלנו הן רכיב משמעותי בחייו. נלמד בשיעור זה לעבוד עם המתאמן על מערכות היחסים שלו ולרתום אותן לתהליך ההתקדמות שלו.
גם למחלות, כמו לכל התנהגות אחרת שלנו, יש כוונה חיובית. במפגש נלמד לפרק את עיקרון הכוונה החיובית סביב מחלות אוטואימוניות ולחתור להקלה או אפילו שחרור מתסמיני המחלה.
מעבר להגדרת מטרה לזמן האימון שהמאמן והמתאמן קובעים בתחילת התהליך המשותף שלהם, בסיום תהליך האימון, המתאמן קובע לעצמו מטרה גדולה יותר לחיים שלו. החלק הבא במסלול שלנו ינחה אתכם איך להציב עם המתאמנים שלכם מטרה ארוכת טווח לחיים שלהם, גם לאחר התהליך, ולסיים איתם את התהליך בצורה בה הם ירגישו שלמות וסגירת מעגל.
בסמינר תקבלו 2 גישות שונות ל"תיבול" וריענון העבודה שלכם בקליניקה, כדי למצוא גשר ודרכים נוספות להגיע למתאמנים שהגישה הקונבנציונלית פשוט לא יעילה עבורם.
בקורסים הקודמים של ה- NLP למדתם על טכניקה מובנית ומסודרת, עם התחלה, אמצע וסוף. מהות העבודה האינטואיטיבית עם NLP מלמדת אתכם שיש עקרונות מסוימים שפשוט יעבדו גם בלי טכניקה, ומאפשרת לכם ליצור פירוק והרכבה מחדש של טכניקות שאתם כבר מכירים, כדי להפיק מהן תועלת חדשנית וייחודית לכם.
דווקא בתקופה שאנחנו לכאורה מחוברים יותר מאי פעם רבים מאיתנו מרגישים בדידות, חרדה וקושי להתחבר לאנשים אחרים. הקושי הזה מופיע בהקשרים של קריירה, זוגיות וגם חיי החברה. היכולת לפתח את הביטחון החברתי, להעצים את עצמנו לעמוד מול הפחדים הללו ולפתח אסרטיביות בריאה היא מפתח לחיים טובים ואיכותיים יותר.
OCD Obsessive Compulsive Disorder, הפרעה אובססיבית קומפולסיבית נמצאת תחת ההגדרה של הפרעות חרדה. מתוך כך ישנן מספר דרכים לסייע לסובלים מהפרעה זו, באמצעות טכניקות מעולם ה NLP.
כיוון שמרבית האבחנות בלוקים בOCD מתרחשות בגיל ההתבגרות,
בשיעור זה אנו מציעים מבוא לעבודה עם בני נוער באופן כללי ובפרט מציעים מקרה בוחן לעבודה עם נוער הסובל מהפרעת חרדה. כל זאת במקביל למסגרת עבודה ומתן כלים פרקטיים בתהליך עבודה עם בני נוער.
קלפים השלכתיים הם כלי עבודה שמאפשר למאמן לעקוף את החשיבה הלוגית. קיימים תהליכים – מובנים ואינטואיטיביים – המאפשרים למאמן להשתמש בכלים ״לא קונבנציונליים״ להשיג מטרות עם המתאמן.
בשיעור זה נכיר טכניקות עבודה מעשיות עם קלפים.
כמו כל בעל עסק בישראל, גם אנחנו המאמנים צריכים ללמוד להתנהל מול הרשויות. במפגש הזה תקבלו את כל המידע שאתם צריכים עבור התנהלות עסקית תקינה.
במפגש סיום קורס זה, לא רק נחגוג את סוף הקורס אלא נבחן את הצעדים האופרטיביים שלך בבוקר אחרי הקורס, בדרך לקליניקה מלאה ומצליחה.
הכל טוב ויפה בתאוריה, אבל אנחנו לא מתכוונים להשאיר אתכם בלי הטמעה מעשית. מפגשי ההטמעה המתקיימים מספר פעמים במהלך המסלול מיועדים לאפשר לכם ללמוד איך נכון לשלב את כל מה שלמדתם מחוץ ל"תנאי המעבדה" וליישם אותם בפועל.
מפגש הטמעה הבוחן את כל התהליך שלכם, המאמנים, ממבט-על, להבדיל ממפגשי ההטמעה הנקודתיים בתוך תהליך אימוני יחיד.
חזרתיות היא אם כל המיומנויות, וחשוב לנו שתתרגלו כמה שיותר מהחומר הנלמד עוד בזמן מסלול הלימודים. לכן, שיבצנו לאורך המסלול מספר עצירות יזומות לתרגול החומר עם מנטורים מנוסים, בוגרי המסלול, שמכירים את הדרך בה צעדתם ויודעים להכווין אתכם ולעזור לכם לתרגל.